КМДА Київська міська державна адміністрація


7 лютого 2019

Оголошення комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго» структурного підрозділу «Київські теплові мережі» про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

КП «Київтеплоенерго» повідомляє про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для районної котельні «Виноградар» СП «КИЇВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» за адресою: 04208, м. Київ, Подільський район, вул. Світлицького, 34

РК «Виноградар» спеціалізується на виробництві теплової енергії, яка постачається мережами централізованого опалення та гарячого водопостачання споживачам міста. Для виробництва теплової енергії в котелень розташовані водогрійні котлоагрегати типу «ПТВМ-50» ст. 1-4, та паровий типу «ДКВР 4/13» ст. № 5, що працюють на природному газі. Щорічний обсяг виробленої теплової енергії становить 270 тис. Гкал – об’єкт першої групи.

Викиди забруднюючих речовин від котлоагрегатів відводяться в атмосферне повітря через спільну димову трубу висотою - 100 м, діаметр гирла – 3,5 м.

 Джерелами утворення забруднюючих речовин від допоміжного обладнання є зварювальні, газорізальні роботи, металообробний верстат, технологічні свічі для продування газопроводів, дизель-генератор.

На території РК налічується 21 стаціонарних джерел викидів в атмосферне повітря, із них 2- неорганізованих джерела та 15- джерел залпових викидів. Одне організоване стаціонарне джерело обладнане пилогазоочисною установкою.

Загальна кількість викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря становить 103,432 т/рік, обсяг викидів парникових газів 74,531 тис т/рік (вуглецю діоксид, азоту (1) оксид (N2O), метану), що утворюються в процесі спалювання природного газу та дизпалива.

Масові концентрації забруднюючих речовин від стаціонарних джерел викидів відповідають встановленим нормативам, затверджених наказом Мінприроди України від 27.06.2006 № 309, поточним технологічним нормативам від вищевикладених котлів та гігієнічним нормативам допустимого вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі населених місць.

Для досягнення перспективних нормативів планується виконати заходи відповідно до вимог Національного плану скорочення викидів забруднюючих речовин від великих спалювальних установок  та наказу Мінприроди від 22.10.2008 № 541.

Зауваження та пропозиції надсилати до Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: 04070, м. Київ, Контрактова площа, 2, тел. (044) 226-20-26,  (044) 485-18-95, e-mail: [email protected].

Публікація в газеті «Експрес-об’ява»  від   24-31січня 2019 року   № 3 (5272)



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.