Головна  →  Новини  →  21 січня 2019

У бібліотеці Дружби народів відбувся Тиждень вірменської культури (фото)

У бібліотеці Дружби народів відбувся Тиждень вірменської культури (фото)

Уривком з фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», де матір молиться за свого сина й читає молитву «Отче наш», 20 січня розпочався Тиждень вірменської культури в бібліотеці Дружби народів. На заході були присутні користувачі бібліотеки, учасники клубу «Світлиця», члени вірменської й української громад.

Родзинкою першого дня Тижня було відкриття фото-арт-виставки «Сергій Параджанов 100 – 5», яку організувала Олена Оганесян, голова Вірменського товариства культурних зв’язків АОКС-Україна. Вона провела екскурсію, докладно розповівши про кожен з безцінних експонатів виставки.

Потім відбувся літературно-музичний вечір «А букви проростають в легенди і пісні…», присвячений 100-річчю від дня народження Сільви Капутікян, відомої вірменської поетеси. Прозвучали її вірші українською й вірменською мовами, що було дуже зворушливо і сподобалось гостям.

А ще – до 150-річчя видатного вірменського композитора Комітаса глядачам була представлена концертна програма проекту «Кrunk» у виконанні фортепіанного дуету «НО – ТА». Звучали твори Арно Бабаджаняна, Миколи Харито. Ігор Шестак в супроводі фортепіано надзвичайно артистично декламував вірші, Богдан Шкода, дипломант всеукраїнських і міжнародних конкурсів,  продемонстрував свій прекрасний спів. Організатори заходу згадали відомих вірмен, діячів мистецтва і культури – кінорежисерів, поетів, композиторів, а гості  відкрили для себе нові імена та ще більше дізналися про культуру вірмен.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024