Головна  →  Новини  →  21 січня 2019

У столиці до 100-річчя Соборності України відбудеться низка урочистих та святкових заходів

У столиці до 100-річчя Соборності України відбудеться низка урочистих та святкових заходів

До Дня Соборності України – 100-ї річниці Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, який відзначають 22 січня, у столиці відбудеться низка урочистих та святкових заходів. На виконання Указу Президента України № 871/2014 у столиці затверджено відповідний план заходів.

Так, до цієї знаменної події, 22 січня, за участю керівництва держави та міста відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятників Т.Г Шевченку та М.С. Грушевському. Окрім того, у цей день, у рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років, організують тематичні заходи, присвячені 100-річчю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

20 січня – 15 лютого на Майдані Незалежності проведуть інформаційно-виставковий проект «100 років боротьби», приурочений до Дня Соборності України.

21 січня о 12:00 заплановано відкриття меморіальної дошки на честь Головного отамана військ і флоту Української Народної Республіки Симона Петлюри, за адресою: вул. С. Петлюри, 2/4.

Також 21-22 січня відбудуться урочистості у районах Києва за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, учасників антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, громадських і релігійних організацій, представників закордонного українства, діячів науки та культури та інших.

22 січня на мосту ім. Є. Патона проведуть молодіжну акцію «Живий ланцюг соборності», а також мирне зібрання «День Соборності України».

Окрім того, 22 січня, із 8:00 до 19:00, на Софійській площі відбудеться святковий захід до 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

21-25 січня проведуть Дні інформування населення, трудових колективів підприємств, установ та організацій міста з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня організують слайд-бесіду «Моя Батьківщина» у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки.

У Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» організують книжкову виставку «Український шлях до Незалежності від Революції до Соборності», яка триватиме із 10 до 28 січня.

У Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» триває фотовиставка до Дня Соборності України, яка працюватиме до 31 січня.

У січні заплановане відкриття нових та поновлення існуючих експозицій з історії Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, їхньої ролі у процесі здобуття незалежності України, організація книжкових та ілюстративних виставок, оглядів літератури та інших просвітницьких заходів у закладах культури.

Окрім того, протягом січня у столиці проводяться науково-просвітницькі, виховні заходи, присвячені висвітленню історії української державності: засідання за круглим столом, наукові читання, лекції, виставки дитячих малюнків, конкурси плакатів, патріотичні акції, флешмоби та екскурсії історичними місцями столиці тощо.

У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей протягом 19-20 січня триватимуть тематичні заходи: конкурс малюнка «Український рушник», спортивний конкурс «Козацькі ігри», тематичне заняття «Ми всі українці – єдина сім’я».

У січні у читальному залі Державного архіву м. Києва та на офіційному сайті архіву проведуть виставку архівних документів «До 100-річчя Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки».

У місцях проведення загальнодержавних заходів буде забезпечено чергування бригад екстреної медичної допомоги, охорону громадського порядку та святкове оформлення.

На час підготовки та проведення заходів, у разі необхідності, обмежать рух транспорту та внесуть зміни в роботу міського пасажирського транспорту загального користування.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024