Головна  →  Новини  →  13 грудня 2018

У Подільському районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

У Подільському районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

13 грудня за участю заступників голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, чорнобильців, представників громадських організації, мешканців відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку «До 25-х роковин Чорнобильської катастрофи», пам'ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та до пам’ятного знаку біля Національного музею «Чорнобиль».

«Чорнобильська трагедія торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на атомній станції. Від усього серця зичу героям-ліквідаторам здоров’я, невичерпної енергії та мирного неба. Велика шана і уклін до землі всім, хто не жалкував себе, вічна пам'ять ліквідаторам, котрих сьогодні з нами вже немає», - сказав перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик, звертаючись до присутніх.

У Подільському районі проживає велика кількість людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та були вимушені залишити свої домівки, почавши нове життя на нових місцях. В Управлінні праці та соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації на обліку перебувають майже 4000 осіб, які постраждали внаслідок цієї аварії.

Нагадаємо, що впродовж грудня у навчальних закладах Подільського району пройдуть зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, уроки пам’яті на тему Чорнобильської катастрофи. Також для учнів шкіл будуть організовані екскурсії до Національного музею «Чорнобиль».

Для підопічних Територіального центру соціального обслуговування населення будуть організовані виставки та лекції.

План заходів із відзначення у 2018 році Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Подільському районі м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024