Головна  →  Новини  →  10 грудня 2018

10 грудня в Україні стартує Всеукраїнський тиждень права

10 грудня в Україні стартує Всеукраїнський тиждень права

10 грудня в Україні стартує Всеукраїнський тиждень права - масштабна серія заходів, покликаних сприяти підвищенню правової освіченості та правової свідомості громадян.

Всеукраїнський тиждень права започатковано відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», і проводиться він щороку в тиждень, що включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Дане свято засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, що стала першим міжнародним документом, в якому чітко сформульовані положення про права людини. У 2018 році відзначається 70-та річниця Загальної декларації прав людини.

«Всеукраїнський тиждень права – масштабний просвітницький проект Мін’юсту, який проводиться з нагоди святкування річниці Загальної декларації прав людини. Цього року Тиждень права відбуватиметься вже одинадцятий раз. Наша мета - досягнення максимальної поінформованості громадян щодо їхніх прав та шляхів їх захисту», - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Всеукраїнський тиждень права розрахований на те, щоб привернути максимальну увагу органів державної влади та суспільства до тих правових проблем, які виникають, до необхідності захисту прав людини», – наголосив Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк.

Він повідомив, що наступного тижня по всій Україні всі органи державної влади та громадські організації будуть проводити різноманітні заходи, спрямовані на правопросвітництво – на те, щоб розповісти людям, які у них є права, як ними скористатись і як їх захистити.

Долучайтеся!

З програмою Всеукраїнського тижня права можна ознайомитись за посиланням.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024