КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2018

В Подільській РДА відбулась нарада з питань аналізу виробничого травматизму на підприємствах Подільського району

В Подільській РДА відбулась нарада з питань аналізу виробничого травматизму на підприємствах Подільського району

8 листопада в приміщенні Подільської районної в місті Києві державної адміністрації відбулась нарада з питань аналізу виробничого травматизму на підприємствах Подільського району за ІІІ квартал 2018 року.

У нараді взяли участь перший заступник голови Подільської РДА Микола Дубовик, завідувач сектору з питань охорони праці Тамара Мороз, страховий експерт Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та профзахворювань України в місті Києві Олена Бочарова, начальник відділу нагляду на транспорті та  зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області Світлана Грузевич, головний редактор журналу державного підприємства "Редакція журналу "Охорона праці".

Звернувшись до присутніх Микола Дубовик зазначив: "Створення безпечних умов праці на підприємствах всіх форм власності було, є і залишається одним з головних пріоритетів. Важливу роль у попередженні виробничого травматизму відіграє вміле застосування адміністративних, дисциплінарних заходів до працівників, їхнє моральне і обов’язково матеріальне стимулювання".

Світлана Грузевич привела статистику виробничого травматизму за ІІІ квартал 2018 року на підприємствах міста Києва. Відтак, виробничий травматизм за причинами виникнення викладено наступним чином: 69,4% - організаційні причини (163 випадки); 21,7% - психофізіологічні (51 випадок); 8,9% технічні причини (21 випадок). За видами подій найбільше було  травмованих з причини падіння - 46%, обрушення конструкцій та будівель - 7,7%, дія предметів і деталей, що рухаються - 17,0%, ДТП - 14%, дія підвищених температур - 2,1%, інші види - 7,6%. Окремо виділені такі події, як: навмисне вбивство або травма, заподіяна іншою особою – 2,6%.

Наприкінці наради представники підприємств району задавали та отримували відповіді на питання щодо змін законодавства з охорони праці.

Збереження життя і здоров’я працівників, а також формування високої культури охорони праці, контроль за дотриманням законодавства з охорони праці є одними з пріоритетних напрямків роботи районних адміністрацій.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.