Головна  →  Новини  →  6 листопада 2018

6 листопада у Подільському районі відбулися заходи з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів із Києва (фото)

6 листопада у Подільському районі відбулися заходи з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів із Києва (фото)

6 листопада у Подільському районі відбулися пам'ятні заходи з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів із Києва. Так, до пам’ятника воїнам корпусу Людвіка Свободи, що на площі Валерія Марченка, та до пам’ятника Героям Дніпровської флотилії, що в Парку моряків, поклали квіти, вшановуючи пам'ять воїнів, які полягли у боях за Київ проти нацистів.

Голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Віктор Смирнов, його заступники, представники ветеранських організацій та подоляни долучилися до проведення мітингу-реквієму біля могил полеглим героям на Куренівському цвинтарі.

Зі словами скорботи до присутніх звернувся голова району: «Великомасштабна операція з вигнання нацистів із Києва стала центральною подією в битві за Україну і стоїть у ряду тих битв, що вирішили долю Другої світової війни. Безмежна вдячність нашим визволителям за мирну блакить неба над нами, за нашу вільну землю. Будемо пам’ятати і не забувати наших визволителів! Бажаю всім ветеранам війни та учасникам бойових дій міцного здоров’я і життєвої сили! З Днем визволення!».

Також про героїчну оборону столиці розповів присутнім учасник бойових дій, ветеран війни, голова спілки ветеранів мікрорайону «Куренівка» Микола Іванович Самусик. 

Присутні на мітингу вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання та поклали квіти до могил воїнів – визволителів Києва.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024