Головна  →  Новини  →  6 листопада 2018

Віталій Кличко привітав колектив Київського метрополітену із Днем метро

Віталій Кличко привітав колектив Київського метрополітену із Днем метро

Мер Києва Віталій Кличко привітав колектив Київського метрополітену із Днем метро та вручив кращим фахівцям подяки міського голови за сумлінне виконання професійних обов’язків.

«Вітаю весь ваш великий колектив з професійним святом – Днем Київського метрополітену. 58 років тому у житті столиці відбулася дуже важлива подія – пуск перших п’яти станцій метро. Сьогодні їх 52! – сказав Віталій Кличко. – Але перед нами стоїть не менш серйозне завдання – прокласти лінії метро на Виноградар і Троєщину. Аби зробити життя сотень тисяч киян комфортнішим».

Мер нагадав, що наразі відбувається тендер на будівництво метро на Виноградар. І місто докладає максимум зусиль, щоб 2019-й став роком відновлення і розвитку столичного метрополітену. Також сьогодні тривають переговори із китайським консорціумом щодо проекту метро на Троєщину.

Разом із тим, Віталій Кличко зауважив, що в результаті підвищення тарифів на перевезення у громадському транспорті у липні цього року був віднайдений і ресурс для підвищення зарплати співробітникам метрополітену на 25%. 

Віталій Кличко подякував колективу підприємства за сумлінну працю, недоспані ночі, відданість професії та відданість столиці України.

«І вдень, і вночі ви робите велику і важливу роботу. Щоб 1,5 мільйона пасажирів щодня, скориставшись метро, могли швидко доїхати на роботу чи у своїх справах. А щороку ви перевозите півмільярда пасажирів! Це колосальні цифри!» – зазначив він.

Віталій Кличко вручив подяки міського голови за сумлінне виконання посадових обов’язків шести найкращим співробітникам комунального підприємства.

Нагадаємо, 6 листопада 1960 року відбувся запуск перших п’яти станцій метро – «Вокзальна», «Університет», «Хрещатик», «Арсенальна» та «Дніпро». Сьогодні у Київському метрополітені працює майже 8 тисяч працівників за 350-ма професіями. 68% спеціалістів працюють у шкідливих та особливо шкідливих умовах, 10% – постійно вночі.

Київський метрополітен має 52 станції, зокрема найглибшу в світі – «Арсенальна» (розташована на глибині 105,5 метрів); майже 70 км тунелей, рейок, стрілочних переводів, шпал; 822 вагони, 130 поїздів для пасажирів щодня; 3 депо, 17 структурних підрозділів.

За останніх чотири роки було модернізовано 135 вагонів метро та реконструйовано станцію «Лівобережна». Наразі тривають ремонтні роботи на станції «Святошин».

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024