Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2018

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбувся мітинг-реквієм, присвячений 75-ій річниці вигнання нацистів з міста Києва (фото)

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбувся мітинг-реквієм, присвячений 75-ій річниці вигнання нацистів з міста Києва (фото)

31 жовтня голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Віктор Смирнов, його заступник Віталій Волошкевич, ветерани, учасники операції Об'єднаних сил, подоляни взяли участь у заходах з нагоди 74-ї річниці вигнання нацистів з України та 75-ї річниці вигнання нацистів з Києва на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ 1943 року», відкритого на місці Лютізького плацдарму, звідки і був звільнений Київ.

Звертаючись до присутніх на мітингу, Віктор Смирнов зазначив, що визволення Києва і подвиг бійців, які полягли за українську столицю, назавжди залишиться вкарбованим в історію нашого міста та держави.

«У ці осінні дні слова щирої вдячності висловлюємо нашим ветеранам, які ціною власного життя та неймовірних зусиль вибороли право на свободу українцям, віддали усі свої сили відбудові країни. Пам'ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині. Ми пишаємось, що сьогодні в Подільському районі столиці проживає більше чотирьох з половиною тисяч ветеранів війни. Серед них 44 особи, які визволяли Україну та місто Київ. Бажаю всім ветеранам війни та учасникам бойових дій міцного здоров’я і життєвої сили. Будемо пам’ятати і не забувати наших визволителів!", - сказав голова райдержадміністрації. Щирі побажання Віктор Смирнов передав ветеранам від міського голови Віталія Кличка та його заступника Валентина Мондриївського.

Після мітингу учасники заходу поклали квіти до пам'ятника-музею визволителям Києва. Також для ветеранів Подільського району провели оглядову екскурсію та почастували обідом. 

Окремо Віктор Смирнов поспілкувався з директором музею Іваном Вікованом щодо співпраці в питаннях національно-патріотичного виховання дітей та молоді, організації екскурсій для школярів Подільського району.

Довідково. Саме на території Лютізького плацдарму, на околиці села Нові Петрівці Вишгородського району Київської області звідки — 3 листопада 1943р. війська I-го Українського фронту розвернули Київську стратегічну наступальну операцію і 6 листопада 1943 року звільнили столицю України, знаходиться Державний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024