Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2018

Вакцинуватися від грипу можна у 23 медзакладах Києва – Микола Поворозник (+перелік закладів)

Вакцинуватися від грипу можна у 23 медзакладах Києва – Микола Поворозник (+перелік закладів)

Здійснити вакцинацію проти грипу можна у 23 столичних закладах охорони здоров’я. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час перевірки наявності вакцин в аптеках КП «Фармація», що розташовані у комунальних медзакладах.

«Наразі здійснити вакцинацію можна у двадцяти трьох закладах охорони здоров’я столиці. Аптечні пункти комунального підприємства «Фармація», що розташовані у цих медзакладах, у повній мірі забезпечені вакцинами проти грипу. Вакцинація від грипу проводиться двома вакцинами ВАКСІГРИП ТЕТРА/VAXIGRIP TETRA, ціна якої складає 313 грн та ДжіСі Флю, яка коштує 230 грн», – розповів Микола Поворозник.

Він зауважив, що щеплення мешканцям столиці проводиться незалежно від місця проживання.

«У комунальних закладах охорони здоров’я огляд лікаря, консультація та сама процедура проводяться безкоштовно. Із власного досвіду запевняю, що спеціальної підготовки вакцинація проти грипу не потребує», – зазначив Микола Поворозник.

Він на власному прикладі продемонстрував процедуру вакцинації.

«Перед вакцинацією необхідно проконсультуватися із лікарем та пройти медичний огляд. Здійснюючи всі ці процедури у медичному закладі, ви можете бути впевненими, що препарат зберігався із дотриманням «холодового ланцюга», що є запорукою позитивного результату та відсутності можливих ускладнень», – сказав заступник голови КМДА.

Він розповів що станом на 30.10.2018 року зареєстровано 14 024 хворих на грип та ГРІ. Із них: дорослих – 4353, дітей – 9671. У структурі захворюваності діти складають 69%. Від початку епідсезону щеплено проти грипу 6325 осіб, у тому числі 1615 дітей.

«За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я у цьому епідсезоні на території України циркулюватимуть наступні штами грипу: вірус, подібний А Michigan (H1N1); вірус, подібний А Singapore (H3N2) та вірус подібний В Colorado», – зауважив Микола Поворозник та закликав киян вакцинуватися, аби убезпечити себе та своїх близьких від грипу та його небезпечних ускладнень.

Завантажити перелік також можна за посиланням.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024