Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2018

У всіх районах Києва пройде Європейський тиждень місцевої демократії

У всіх районах Києва пройде Європейський тиждень місцевої демократії

На підтримку ініціативи Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в жовтні у Києві відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії, який має привернути увагу киян, насамперед молоді, до питань місцевої демократії.  Розпорядженням Київського міського голови затверджено план відповідних заходів.

Зокрема, у школах, бібліотеках та інших освітньо-культурних закладах усіх 10 районів столиці відбуватимуться тематичні виставки, уроки та бесіди, присвячені принципам самоврядування у школі та правам людини, лекції щодо європейських цінностей України, презентації, форуми, відкриті сесії, навчальні ігри, конкурси на тему громадської участі у розвитку місцевої демократії, тренінги і рольові ігри «Я – лідер учнівського самоврядування», екскурсії тощо.

Крім того, 9 жовтня триватиме навчальний тренінг «Залучення додаткових ресурсів для реалізації місцевих ініціатив» за участю представників ОСН та громадського сектора.

17 жовтня за участю керівництва міста урочисто відзначать успішні практики реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення за участю інститутів громадянського суспільства, у тому числі дитячого та молодіжного спрямування.

20 жовтня стартує міський відкритий фестиваль-конкурс «Журналістське розслідування/дослідження «Київ – європейська столиця – очима столичної молоді».

13-20 жовтня відбуватиметься студентський турнір «DRI дебати: вирішуй для міста».

25 жовтня пройде круглий стіл «Кращі практики. Громадський бюджет», під час якого презентують відповідні інформаційні брошури.

27 жовтня розпочнеться ІІІ Київський дитячо-юнацький форум М18 «Менші 18 – ми можемо більше!».

Нагадаємо, що Європейський тиждень місцевої демократії – це загальноєвропейський захід, покликаний заохотити громадськість до участі у вирішенні питань місцевого значення.

Довідково.

Проведення Європейського тижня місцевої демократії розпочато 2007 року. Понад тисячу представників місцевих органів влади та їхніх асоціацій із 47 держав-членів Ради Європи та інших країн беруть участь у цій загальноєвропейській добровільній ініціативі. Торік Київ уперше взяв участь у даній ініціативі на здобуття відзнаки «12 зірок» – найвищої відзнаки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024