Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2018

У Києві тривають заходи до Дня захисника України

У Києві тривають заходи до Дня захисника України

Із метою гідного вшанування захисників нашої держави всіх поколінь, відзначення на належному рівні Дня захисника України у столичній мерії затверджено план відповідних заходів. Крім виставок, святкових концертів, фестивалів і патріотичних акцій до свята також передбачено надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим категоріям киян у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016–2018 роки».

12 жовтня о 10:00 відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата.

12 жовтня о 17:00 у Київській міській державній адміністрації відбудеться урочистий захід до Дня захисника України – «Запроси мене з війни», організований Міністерством інформаційної політики.

13 жовтня із 13:00 до 16:00 – святкова концертна програма «Мужні та незламні» за участю художніх аматорських колективів (культурно-мистецький об’єкт «Співоче поле»). У програмі концерту твори українських класиків патріотичного спрямування,  козацькі, стрілецькі та українські народні пісні, вокальні твори у виконанні солістів та хореографічні номери.

Також на Співочому полі у рамках проекту «Мужні та незламні» відбудеться дійство за участю об’єднаного Українського козацтва громади міста Києва.

У програмі виступ ансамблю «Світоч», презентація козацьких організацій, майстер-класи, виставка козацьких атрибутів, книжок та пригощання відвідувачів кулішем із козацької кухні.

До 16 жовтня триватиме книжкова виставка та огляд літератури «Одна Батьківщина і двох не буває» (Музей гетьманства).

До 17 жовтня – виставка «Українське козацтво. Погляд у минуле» (із матеріалів фондів Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця»).

До 14 жовтня – патріотична акція «Козацька Покрова» на Контрактовій площі (пішохідна зона вул. Петра Сагайдачного та Контрактової площі).

14 жовтня із 18:00 до 21:00 – суспільно-мистецька акція «Вони присягнули на мир і волю» (Палац спорту).

14 жовтня (орієнтовно із 12:00 до 14:30) – загальноміський святковий захід до Дня захисника України (вул. Хрещатик, 36, біля будівлі Київської міської ради).

Крім того, протягом жовтня за участю київських учнів і студентів триватимуть виховні години, тематичні лекції, проекти, конкурси, квести, мистецькі та просвітницькі заходи, конференції, засідання за круглим столом, зустрічі з ветеранами війни, учасниками АТО, екскурсії до музеїв, меморіальні заходи біля пам’ятних меморіальних дошок, розташованих на закладах освіти.

Також, за сприяння столичної держадміністрації, 2 жовтня на Майдані Незалежності відкрився інформаційний виставковий проект, присвячений Дню захисника України, до 16 жовтня там же триватиме інформаційно-просвітницький захід «Армія. Мова. Віра», 13 жовтня–15 жовтня на Михайлівській площі – виставка зразків озброєння, військової техніки, матеріально-технічних засобів, 13 жовтня із 12:00 до 23:00 у парку ім. Тараса Шевченка – патріотично-просвітницький захід «Зустрічаємо день захисника України разом».

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024