Головна  →  Новини  →  4 жовтня 2018

Переваги державної служби

Переваги державної служби

Давайте спочатку з’ясуємо, що таке державна служба та державний службовець? Державна служба – це публічна, професійна, політично неупереджена діяльність із практичного виконання завдань і функцій держави. Державний службовець – це громадянин України, який займає посаду державної служби в органі державної влади, іншому державному органі, його апараті (секретаріаті), одержує заробітну плату за рахунок коштів державного бюджету та здійснює встановлені для цієї посади повноваження, безпосередньо пов’язані з виконанням завдань і функцій такого державного органу, а також дотримується принципів державної служби.   Саме таке визначення цих понять закріплено статтею 1 Закону України «Про державну службу».

Бути державним службовцем – неабияка відповідальність, тому й вимоги до українського державного службовця дуже високі. Серед них можна назвати виконання законів України, сумлінність, чесність, неупередженість, конфіденційність і прозорість у роботі з громадянами, політичну незаангажованість, повагу до прав і свобод громадян. Звісно, необхідно мати повну вищу освіту і досконало володіти державною мовою.

Перш за все, це покликання – державна служба точно підійде людям, небайдужим до проблем сучасного суспільства, тим, хто прагне реалізувати своє незаперечне конституційне право брати участь в управлінні державними справами. Ініціативних та творчих приваблює можливість кар'єрного зростання – вони мають право за власною ініціативою подавати документи на конкурс на більш високу посаду. Також багатьох вабить престиж цієї роботи та шляхетність обраної справи.

Переваги, плюси роботи на держслужбі в тому, що тут забезпечується стабільність і надійність. Робота в державних організаціях міцна, як цегляний будинок. Це місце, де суворо витримуються всі норми  чинного законодавства.

Держава подбала про те, щоб зробити роботу державного службовця максимально захищеною – це один із напрямів діяльності, де кожен співробітник має нормований робочий день, офіційну та стабільну заробітну плату, можливість кар’єрного зростання. Тут вам буде надано повноцінну відпустку по догляду за дитиною, відпустку як матері, яка має двох і більше дітей, навчальну відпустку  та інші передбачені законодавством соціальні відпустки  (ніхто косо не поглядатиме, якщо ви захочете цим скористатися), відправлять на безкоштовне навчання (за законом діють обов'язкові програми для підвищення кваліфікації державних службовців), в обов’язковому порядку оплатять лікарняний. Крім того, вам гарантована оплачувана відпустка – не 24 календарних дні на рік, як в комерційних структурах, а 30 або навіть більше (за умови вислуги років).

Якщо нещодавно найбільшим недоліком роботи на державній службі була низька заробітна плата, то відтепер саме зарплата стала ще однією перевагою працювати на державу. Адже з прийняттям нового Закону України «Про державну службу» бути держслужбовцем стало не тільки престижно, але й фінансово вигідно.

Хто ж може бути державним службовцем? Кожен охочий громадянин України, який досяг повнолітнього віку, має вищу освіту та вільно володіє українською мовою, згідно з Законом може займати посади державної служби. До речі, говорячи про посади категорії «В», слід відмітити, що досвід роботи не є обов’язковим, у той час як достатньою умовою є наявність диплома про вищу освіту ступеня молодшого бакалавра або бакалавра.

З метою побудови суверенної і незалежної, правової, демократичної, соціальної держави, Головне територіальне управління юстиції у місті Києві запрошує на державну службу впевнених у собі, відповідальних, наполегливих, сумлінних та ініціативних працівників.

Інформує Управління персоналу Головного територіального управління юстиції у місті Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024