КМДА Київська міська державна адміністрація


6 вересня 2018

Як підготуватися до тестування в рамках проходження конкурсу

Статтею 22 Закону № 889 передбачено, що конкурс на зайняття вакантної посади державної служби проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25 березня 2016 р. № 246  (далі – Порядок № 246). Одним з етапів конкурсу є проведення комп’ютерного тестування на знання законодавства. Тестове завдання містить 40 питань, кожне з яких передбачає чотири варіанти відповіді, один з яких є правильним. Загальний час для проведення комп’ютерного тестування становить 40 хвилин.

Відповідно до Порядку № 246 для різних категорій посад державної служби існують різні співвідношення балів і правильних відповідей. Для успішного складання тестів потрібно правильно відповісти на 24 запитання із 40 можливих для категорії «В» і на 26 із 40 для категорії «Б». Тому претендентам потрібно приділити особливу увагу для підготовки до тестування. На сьогодні для підготовки до такого тестування доступні веб-ресурси, які прискорюють процес опанування необхідними знаннями і роблять його зручнішим і, що найголовніше, ефективнішим.

На сайті Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) доступний актуальний на теперішній час перелік тестових завдань для комп’ютерного тестування, який затверджено наказом НАДС від 30 серпня 2017 р. № 178. Цей перелік включає 4 розділи:

  • 193 запитання на перевірку знань Конституції України;
  • 197 запитань стосовно законодавства про державну службу;
  • 199 запитань щодо антикорупційного законодавства;
  • 120 запитань, які стосуються спеціального законодавства.

На сайті НАДС доступне безкоштовне завантаження із питаннями 4 розділів, варіантами відповідей і правильними відповідями. До речі, за допомогою пошукової системи вашого браузера можна знайти близько 10 посилань на такі файли, які шляхом їх роздрукування на принтері можна перетворити на невеличкий паперовий підручник.

Для спрощення пошуку потрібного електронного інструментарію пропонуємо перелік найбільш використовуваних веб-ресурсів:

  1. е-Репетитор державного службовця ( http://e-testds.in.ua );
  2. Електронне тестування державного службовця ( https://etest.com.ua );
  3. Тестування на державну службу ( https://test.gudsweb.org );
  4. Тести на державну службу ( https://testderz.com ).

Сподіваємось, що запропонований перелік веб-ресурсів, призначений для проходження тестування для зайняття посад держслужби, спростить потенційним кандидатам пошук необхідних електронних інструментів та збереже їхній час.

Інформує Управління персоналу Головного територіального управління юстиції у місті Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.