Головна  →  Новини  →  18 липня 2018

Консультативна рада з охорони культурної спадщини схвалила надання пам’ятці археології на Поштовій площі національного статусу

Консультативна рада з охорони культурної спадщини схвалила надання пам’ятці археології на Поштовій площі національного статусу

17 липня на позачерговому засіданні Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури КМДА розглянула й підтримала паспорт відповідності критеріям пам’ятки історії «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва» та рекомендувала доповнити видом «містобудування» і схвалила надання пам’ятці статусу «національного».

Тож, наразі розробниками коригується паспорт пам’ятки археології, історії та містобудування національного значення «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва».

Після завершення коригування, паспорт буде передано до управління збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини м. Києва, яке протягом тижня з моменту отримання паспорту, розгляне і передасть його для подальшого погодження до Міністерства культури з метою розгляду матеріалів на засіданні Експертної ради Міністерства культури.

«Сподіваємось, розробники паспорта будуть оперативними, а далі й Мінкульт якомога швидше розгляне це питання, прийме відповідне рішення і зробить подання на Кабмін», – прокоментували в управлінні збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини м. Києва.

На засіданні були присутні 12 постійних членів ради, представники ініціативної групи «Музей на Поштовій площі», експерти та громадськість.

Заслухано доповіді фахівців, проведено обговорення та дискусію.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024