Головна  →  Новини  →  9 липня 2018

Віталій Кличко: «За чотири роки у столиці відремонтували та реконструювали 300 парків і скверів»

Віталій Кличко: «За чотири роки у столиці відремонтували та реконструювали 300 парків і скверів»

За чотири роки столична влада здійснила ремонт та реконструкцію 300 парків і скверів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«За чотири роки ми зробили колосальний обсяг роботи – відремонтували та реконструювали 300 парків та скверів. Статус парку чи скверу у столиці надали 120 зеленим зонам», – зазначив Віталій Кличко.

Він нагадав, що, зокрема, капітальний ремонт здійснили на першій черзі парку «Наталка», зараз там тривають роботи з облаштування другої черги. Також оновили парки «Відрадний», «Володимирська гірка», першу чергу парку «Перемога», а днями відкрили відремонтований сквер біля кінотеатру «Жовтень» на Подолі.

«За часи Черновецького сквер хотіли забудувати. Завдяки громадськості та відповідальним депутатам ми відстояли цю ділянку. І зараз там сучасний сквер із фонтаном, гральним майданчиком, новим освітленням. І ми поступово приводимо парки у належний стан», – наголосив він.

Міський голова додав, що сьогодні столична влада працює над тим, аби в кожному районі була своя зона відпочинку рівня парку «Наталка» на Оболоні.

Віталій Кличко розповів, що до Дня міста у 2019 році планують звести пішохідний міст, який з’єднає Володимирську гірку та Арку Дружби народів.

«Ми працюємо над облаштуванням туристичної зони, яка з’єднає Володимирську гірку та Арку Дружби народів. І наступного року, до Дня міста, плануємо запустити цей міст, який, до речі, у Києві хотіли побудувати більше 100 років тому. Думаю, він зробить наше місто ще більш привабливим із туристичної точки зору», – зазначив мер.

Щодо облаштованих зон відпочинку Віталій Кличко нагадав, що цього літа у Києві працюють 13 муніципальних пляжів та 17 зон відпочинку біля води без можливості купання. Зокрема, 7 київських пляжів мають міжнародну екологічну відзнаку «Блакитний прапор». Така відзнака означає, що пляж відповідає стандартам за 32 критеріями, що стосуються якості води, екологічного менеджменту, безпеки і сервісу. Міський голова висловив сподівання, що наступного року таку відзнаку отримають ще більше пляжів столиці.

Також Віталій Кличко зауважив, що піску з Багам на київські пляжі, звичайно, не завозили. Насправді відмінної якості піску вдалося досягти завдяки технології його очищення.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024