Головна  →  Новини  →  15 червня 2018

У бібліотеці ім. В. Некрасова експонується виставка «Андріївський узвіз у житті Віктора Некрасова»

У бібліотеці ім. В. Некрасова експонується виставка «Андріївський узвіз у житті Віктора Некрасова»

До 107-ї річниці з дня народження видатного письменника і правозахисника Віктора Некрасова, уродженця Києва, фронтовика, автора знаменитої книги «В окопах Сталінграда», чудових оповідань, подорожніх нотаток, есе, чиє ім’я з гордістю носить бібліотека, було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Андріївський узвіз у житті Віктора Некрасова».

При підготовці до цієї виставки використали експонати музейного куточка Віктора Некрасова, який знаходиться в приміщенні бібліотеки. Андріївський узвіз особлива вулиця в житті письменника. Він часто бував тут, фотографував. В одній з вітрин київського Музею однієї вулиці зберігаються фото та автографи Некрасова, адже нове життя цієї вулиці почалася після його нарису "Будинок Турбіних". Саме він зумів вирахувати, що в будинку № 13 на Андріївському узвозі мешкав із батьками письменник і драматург Михайло Булгаков. У своєму нарисі Некрасов згадував ще кілька оригінальних споруд, розташованих на Андріївському узвозі, серед них Андріївська церква та Замок Річарда Левове Серце.

Не зважаючи на вимушену еміграцію, Віктор Некрасов зумів пронести через все життя палку любов до Києва, часто згадував своє рідне місто і сумував за ним. В свою чергу, кожного року, 17 червня, кияни вшановують пам’ять нашого славетного земляка.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024