Головна  →  Новини  →  13 червня 2018

Віталій Кличко: «Держслужбовці повинні працювати ефективно та отримувала за це гідну платню»

Віталій Кличко: «Держслужбовці повинні працювати ефективно та отримувала за це гідну платню»

Система державної служби, яка формується в ході реформи, повинна працювати ефективно, а держслужбовці мають отримувати гідну платню за свою професійну роботу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час круглого столу «Державна служба в Україні: становлення, розвиток та наближення до європейських стандартів», який відбувається із нагоди 100-річчя запровадження державної служби.

«Не таємниця, що нам у спадок дісталася застаріла, негнучка, на жаль, поки що неефективна і досі корумпована система. І наше завдання – зробити систему державної служби ефективною та щоб вона працювала для людей», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що Україна досі перебуває у процесі перетворень і реформ. І реформа державної служби вкрай необхідна. Оскільки має призвести до якісних змін інституту державної служби та повернути довіру людей до влади.

Міський голова наголосив, що така довіра залежить від того, наскільки влада здатна оперативно й ефективно вирішувати проблеми людей. Відтак, суспільство очікує від державних службовців компетентності, професійності, уміння вислухати громадян і допомогти їм.

За словами Віталія Кличка, на сьогодні у структурних підрозділах Київської міської державної адміністрації та у районних держадміністраціях столиці працюють майже 5 тисяч державних службовців. Перед якими стоїть завдання формування такої системи державного управління, яка була б орієнтована на людей.

«Ми всі разом – від спеціаліста до керівника – маємо спільне завдання: кожного дня удосконалювати систему державної служби. І щоб ця система ефективно працювала, кожен держслужбовець має отримувати гідну заробітну платню за свою роботу. Аби наші держслужбовці надавали послуги на рівні держслужбовців будь-якої європейської держави, європейської столиці», – зауважив він.

Також міський голова наголосив, що державна система має працювати як відлагоджений механізм, а не в режимі ручного управління.

«Ми повинні показати, що перетворення розпочинаються зі столиці. Що Київ є локомотивом усіх змін», – підкреслив Віталій Кличко.

Також цього року виповнюється 25 років із часу ухвалення першого закону про державну службу Незалежної України.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024