КМДА Київська міська державна адміністрація


12 квітня 2018

Аптеки, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», відтепер можна легко знайти за допомогою інтерактивної мапи

Аптеки, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», відтепер можна легко знайти за допомогою інтерактивної мапи

Адреси аптек-учасниць програми «Доступні ліки» відтепер можна легко знайти за допомогою інтерактивної мапи. Про це розповіла директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами скористатися такою можливістю можна на офіційному сайті ДОЗ за посиланням: http://health.kievcity.gov.ua/content/dostupni-liky-na-mapi-kyieva.html.

«Процес досить простий. У колонці зліва треба обрати необхідний район, а після того, як відкриється мапа, натиснути на червону мітку, найближчу до місця, куди вам зручніше дістатися, – пояснила Валентина Гінзбург. – При цьому у віконці з’явиться інформація з точною адресою та телефоном фармацевтичного закладу».

Директор профільного Департаменту впевнена, що нова опція спростить пошук аптек, де можна придбати доступні ліки. Також стимулюватиме киян відповідальніше виконувати рекомендації своїх лікарів і регулярно приймати необхідні препарати, щоб мати гарне самопочуття та не допускати ускладнень хвороб.

Валентина Гінзбург нагадала, що крім сайтів Департаменту охорони здоров’я та райдержадміністрацій, інформацію щодо аптек-учасниць (яких уже понад 600) програми «Доступні ліки» розміщено і на стендах у медичних закладах. Вона закликала всіх киян, які хворіють на діабет 2-го типу, серцево-судинні захворювання чи бронхіальну астму звернутися до свого лікаря, отримати рецепт та скористатися можливістю заощадити на необхідних препаратах.

Джерело: https://old.kyivcity.gov.ua/news/61580.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.