Головна  →  Новини  →  13 березня 2018

У Подільському районі вшанували пам'ять жертв Куренівської катастрофи (фото)

У Подільському районі вшанували пам'ять жертв Куренівської катастрофи (фото)

Сьогодні в Подільському районі вшанували пам'ять жертв Куренівської трагедії, яка сталася 57 років тому і забрала, за різними оцінками, життя близько двох тисяч людей.

Біля Подільського трамвайного депо традиційно пройшов мітинг-пам’яті за загиблими в Куренівській трагедії. Заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Віктор Смирнов долучився до вшанування пам’яті загиблих.

Традиційно щороку на майданчику біля прохідної Подільського трамвайного депо на 11-ту годину ранку приходять очевидці «Куренівського потопу», родичі загиблих, ветерани-транспортники, працівники КП «Київпастрансу». 

«Минуло 57 років від дня Куренівської трагедії. Цей день - постійне нагадування, що у вирішенні будь-яких завдань ми повинні відстоювати найдорожче - життя і здоров’я людей. Висловлюю співчуття усім, хто втратив своїх рідних та близьких у той "чорний понеділок" 1961 року. Вічна пам'ять загиблим», - сказав у своєму виступі Віктор Смирнов.

Присутні на заході вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку працівникам трамвайного депо, які загинули у Куренівській катастрофі.

На завершення мітингу-пам’яті священик відправив поминальну панахиду.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024