Головна  →  Новини  →  20 лютого 2018

Валентин Мондриївський долучився до заходів з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні (фото)

Валентин Мондриївський долучився до заходів з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні (фото)

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський, його заступники разом з жителями району, учнями та педагогами  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які були подолянами.

Учасники заходів поклали квіти до меморіальних дошок Героям України, Героям Небесної Сотні Олександру Плеханову – учню гімназії «Межигірська» та Дмитру Максимову – учню спеціалізованої школи №118 «Всесвіт».

Звертаючись до присутніх на заході у гімназії «Межигірська», Валентин Мондриївський зазначив, що 4 роки тому історія України назавжди змінилася, у суспільстві відбуваються очевидні позитивні зміни, однак у пам’яті навіки будуть збережені події Революції Гідності, які нагадуватимуть про ціну здобутої свободи.

«Серед тих, хто віддав своє життя заради України і подоляни – Герої Небесної Сотні, Герої України - Олександр Плеханов і Дмитро Максимов, які разом зі своїми товаришами пішли у безсмертя з барикад Майдану. Ми низько схиляємо голови перед нашими героями. Нехай їх приклади пожертви в ім’я України надихають нас на надійний захист нашої країни від ворога та на самовіддану працю задля її розквіту. Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!», - сказав Валентин Мондриївський. Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв та поклали квіти до меморіальних дошок, встановлених на їх честь.

У ці дні у закладах освіти Подільського району відбудуться уроки Мужності, тематичні виховні години та екскурсії учнівської молоді по місцях подій Революції Гідності. А в закладах Централізованої бібліотечної системи Подільського району тривають виставки та перегляди художніх і публіцистичних видань, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні.

Варто згадати, що у лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акції протесту почали називати «Небесною Сотнею».

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024