Головна  →  Новини  →  14 лютого 2024

Відбувся урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Відбувся урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Ця війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

«Бойовий досвід воїнів-афганців, які виступили на захист своєї Батьківщини під час російсько-української війни та повномасштабного вторгнення росії, допомагає їм отримувати такі необхідні перемоги над ворогом у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Маємо зробити усе, щоб не забути тих, чиї життя забирає війна», - зауважив виконувач обов’язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Коваленко, звертаючись до присутніх на мітингу-реквіємі у Іллінському сквері в пам’ять про військових, які загинули в Афганістані та в інших збройних конфліктах за межами нашої держави.

До пам’ятника «Загиблим та померлим від поранень воїнам-афганцям Подільського району м. Києва» прийшли учасники війни в Афганістані, родичі загиблих та померлих, представники ветеранських і громадських організацій, голова Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації Тарас Білінський, духовенство Церкви Миколи Чудотворця Набережного. Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання, та поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам та пам'ятного знаку загиблим воїнам АТО/ООС.

На завершення мітингу-реквієму священик Церкви Миколи Чудотворця Набережного відправив поминальну молитву за тими, хто загинув в афганській війні.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024